2% pentru o lume mai bună!

Posted: 7 Mai 2008 in Uncategorized
Etichete:, , , , , ,

Până pe 15 mai 2oo8 aveţi posibilitatea sa redirectionati 2% din impozitul tau pe venit către o organizaţie nonguvernamentala ( asociaţie sau fundaţie ). În cazul în care nu redirecţionaţi acesti 2%, suma respectivă rămâne la stat ( probabil pentru reînoirea parcului auto ori protocoale, s.a.m.d ). Direcţionarea a 2% din impozitul tău este o opţiune şi nu o obligaţie!

Nu te costă nimic! În câteva minute, necesare pentru completarea unui formular, puteţi ajuta oameni care au nevoie de bani!

Ce trebuie să faci?

  • Să afli datele de contact ale organizaţiei pentru care optezi ( nume, cod fiscal, contul IBAN )
  • Dacă ai venituri doar din salarii vei completa declaraţia 230 în 2 exemplare ( 1 copie o păstraţi )
  • Dacă ai venituri si din alte surse vei completa declaraţia 200 în 2 exemplare ( 1 copie o păstraţi )
  • Să ataşezi o copie după FIŞA FISCALĂ pe anul 2oo7 ( vorbiţi la contabilitate ori la departamentul ce se ocupa de personal )
  • Completează formularul sau formularele după caz şi îl ( le ) depuneţi la ADMINISTRAŢIA FINANCIARĂ de care aparţineţi sau il puteţi trimite prin poşta recomandat.

Mai jos vă ataşez formularele necesare.

DESCARCA Declaraţia 200 privind veniturile realizate pe anul 2oo7 – o vei folosi doar dacă redirecţionezi 2% din impozitul pe venit provenit din alte surse.

DESCARCA Declaratia 230 – o vei complate dacă redirecţionezi 2% din salariu ( dacă nu ştii suma, nu completa, o vor face cei de la ADMINISTRAŢIA FINANCIARĂ ), dar ai nevoie de nume, cod fiscal şi contul IBAN al organizatiei nonguvernamentale fie că este fundaţie ori asociaţie.

Eu voi redireţiona către S.M.U.R.D., dacă si tu vrei DESCARCA declaraţia 230 cu datele de identificare ale S.M.U.R.D-ului gata completate, după care fugi repede la ADMINISTRATIA FINANCIARA şi depune declaraţia plus fişa fiscală!

Dacă sunt neclarităţi ori aveţi vreo întrebare, vă rog să o trimiteţi via e-mail la bunicu@bunicu.com şi vă promit să raspuns de îndată ce pot!

Pentru o lume mai bună …
Salutări!
Laur E.

Anunțuri
Comentarii
  1. Smurd Galati spune:

    De cateva zile s-a lansat situl Asociatiei SMURD Galati. Pentru cei interesati de sistemul 2% si nu numai ii rog sa intre si sa se informeze pe http://www.smurdgalati.ro. Tot acolo puteti gasi formulare de redirectionare deja completate cu datele asociatiei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s